Een vijver geeft een frisse en rustige uitstraling aan uw tuin. Het aanleggen van een vijver is in veel gevallen echter maatwerk en vergt vrij veel inspanning. Daarom is het goed om bij het aanleggen van een vijver een specialist in de arm te nemen. Op deze website van “De Tuinman” vindt u deze specialisten in aanleggen van vijvers en kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u weet waar u aan toe bent.

Koivijver laten aanleggen.

Koikarpers zijn unieke vissen die een geweldige uitstraling kunnen hebben. Koikarpers hebben echter vrij veel ruimte nodig om gezond in te kunnen leven. Daarom is een koikarper vijver over het algemeen wat groter. De vuistregel voor het houden van koikarpers is om 1.000 liter water beschikbaar te hebben voor één vis. Bovendien moet de vijver diep genoeg zijn zodat de vissen ook ’s winters een veilig bestaan kunnen hebben. De geadviseerde diepte voor een koivijver is dan ook 1,50 meter. Bij het aanleggen van een koivijver is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de vissen wroeters zijn. De tuinman die uw koivijver zal aanleggen, zal er dan ook niet teveel planten in zetten.

 

Plantenvijver aanleggen.

In tegenstelling tot de koivijver, zal een plantenvijver juist veel planten bevatten. Bovendien is de vijver over het algemeen vrij ondiep zodat de planten er goed kunnen groeien. Een plantenvijver zorgt voor variëteit in de flora van uw tuin, maar is ook de perfecte kweekvijver voor unieke insecten zoals libelles en amfibiën als kikkertjes. De plantenvijver kan wel goed gecombineerd worden met een koivijver. Deze staat dan los van de koivijver en geldt als natuurlijke zuiverinstallatie.

 

Zwemvijver laten aanleggen.

Als u een tuin heeft met een relatief groot oppervlak, dan kan het mooi zijn om een zwemvijver in uw tuin op te nemen. Dit is een alternatief voor een zwembad in uw tuin en staat ook veel natuurlijker dan een zwembad. Belangrijk bij het aanleggen van een zwemvijver is om de waterkwaliteit te kunnen waarborgen. Goede filters en een goed evenwicht van de zouten in het water is hiervoor van belang. De aanleg van een zwemvijver is vakwerk omdat de diepte minimaal 1,50 meter moet zijn. Dit heeft ook gevolgen voor de rest van uw tuin.

 

Vijvers onderhouden.

“De Tuinman” is gespecialiseerd in vijveraanleg en kan ook het onderhoud van uw vijver uit handen nemen. De waterplanten kunnen dan worden onderhouden, net als de kwaliteit van het water en het vijverdoek. Zo blijft de vijver haar mooie uitstraling behouden en houden de vissen en planten een gezonde leefomgeving.