De Vlindertuin.

Net afgerond “de Vlindertuin”. Dit is een project ontworpen door Anneke Stolk. Samen met school en ouders van kleuters is hier iets moois uit ontstaan. Door verstandig met de middelen en spullen om te gaan hebben we een heleboel kunnen doen. Zo zijn er diverse sponsoren (waarvan Robert de Tuinman er een is) die wat hebben betekend voor dit project. Zo heb ik de technische zaken voor mijn rekening genomen.

Ik heb een kleine impressie gemaakt van wat wij samen hebben bereikt.

Amsterdam

Deze bijzondere tuin in het centrum van Amsterdam met vele unieke uitdagingen, behoort tot een van mijn top projecten. Vooral het verwijderen van een aantal bomen en hun wortels in het centrum van Amsterdam was een uitdaging.

Het ontwerp van de schutting komt overeen met de voorgevel van het hoofdkantoor van mijn opdrachtgevers, dit was voor hen een uniek aspect in de nieuwe tuin.

Voor deze tuin is ook een uitgebreid lichtplan gemaakt zodat ook in de avond deze tuin een unieke en warme uitstraling geeft.

Natuurlijke tuinafscheiding.

Kleine tuin voorzien van een schutting en een natuurlijke afscheiding van klimop.

Dit beeld kan nog versterkt worden door Klimop of andere klimplanten op de tuinafscheiding te laten groeien. Het spreekt voor zich dat deze tuinafscheiding een natuurlijke groene duurzame manier is voor jarenlang tuin plezier. Deze klimop groeit snel en zorgt er voor dat Uw tuin zal er minder kunstmatig uitzien, dus privacy met een groen randje.

De tuin zal er zeker minder kunstmatig uitzien en meer als een idyllisch stukje natuur. De klimop heeft ook het voordeel dat deze groenblijvend is in de winter.

Het hekwerk is gemaakt van gegalvaniseerd betongaas. En de poort gewolmaniseerd Grenen hout en de schutting rechts is van Douglas hout!